LinksHoogRechts
Laatste nieuws rond het Paard van Aemstel

Laatste nieuws rond het Paard van Aemstel

 

Beste buren,

Het Paard van Aemstel dat vrijdagavond 16-7 door ons is herkraakt, wordt voorlopig niet ontruimd! Reden hiervoor is waarschijnlijk dat er onenigheid bestaat tussen het gemeentebestuur en politie wat betreft de te varen koers. Ook wethouder Jaap van der Aap en ontruimingskoningin Ine van Brenk (hoofd openbare orde) hebben verschillende geluiden laten horen rond het te voeren beleid.

Tot nu toe heeft de gemeente altijd voor de gemakkelijkste weg gekozen: ontruimen wegens brandonveiligheid. Het gedeelte dat door ons bewoond wordt is echter niet brandgevaarlijk. Hoewel de gemeente middelen heeft om dit monument voor verdere verkrotting te behoeden (bijv. door onteigening, of het opknappen van het pand op kosten van de eigenaar) gaf zij in de laatste dertien jaar keer op keer liever handen vol geld uit aan zinloze ontruimingen.

Dat de laatste ontruiming van onze kant niet zonder slag of stoot is gegaan, moet te begrijpen zijn. Wij zijn namelijk verschrikkelijk kwaad over het feit dat de gemeente haar nek niet uit durft te steken en zich verschuilt achter hypocriete argumenten. Op die manier zal het inderdaad niet lang meer duren voor het pand van ellende vanzelf in elkaar zakt.

Helaas heeft de vorige ontruiming betekend dat de oorspronkelijke bewonersgroep nog zeker een week vast zit. Dit omdat zij het pand hebben verdedigd. Vrijdag de 23-e worden zij voorgeleid, er wordt dan snelrecht toegepast. Maar ze krijgen ons niet klein! We blijven ons bemoeien met het Paard.

Zoals gezegd zitten wij er nu dus weer en er lijkt deze keer een verstandiger besluit genomen te zijn. Dat wil zeggen dat er voorlopig niet wordt ontruimd. Maar dat is voor ons nog niet voldoende. Wij willen dat de gemeente daadwerkelijk stappen onderneemt, die tot een structurele oplossing leiden. Dit monument moet gered worden van een eigenaar die alleen maar de waarde van de grond voor ogen heeft.

Voor het behoud van het Paard van Aemstel gaan we ons dan ook inzetten. En we blijven net zolang bezig tot dit gelukt is.

Wij gaan er niet uit!!

De bewoners van het Paard