LinksHoogRechts

 

 

Amsterdam, 16 juli 1999

***Persbericht***

Het Paard van Aemstel wederom herkraakt!

Zojuist is het pand Amstel 134-136/Paardenstraat 2, beter bekend als het Paard van Aemstel, wederom herkraakt. Toen het Paard afgelopen dinsdag werd ontruimd, was het al duidelijk dat er verder niets met het pand zou gaan gebeuren. Formeel was het argument voor ontruiming de brandonveiligheid van het pand, maar het was iedereen duidelijk dat het de gemeente voornamelijk te doen was om haar eigen falen te camoufleren. Het gaat de krakers niet om de woonruimte, maar alleen om het behoud van het pand.

Al 20 jaar is er niets structureels aan het pand gebeurd. De gemeente heeft juridische middelen om dit af te dwingen, maar heeft daar tot op heden geen gebruik van gemaakt. In plaats van te investeren in een oplossing wordt er een fortuin besteed aan de ontruiming van het pand. Dit heeft de toch al niet ideale bouwkundige staat van het pand zeker geen goed gedaan. Het enige wat de actievoerders met deze kraakacties proberen te bereiken is dat de gemeente zich gaat inspannen voor behoud van dit monumentale pand, maar blijkbaar is dat teveel gevraagd.

De krakers accepteren niet langer dat de gemeente dit wanbeleid nog langer voortzet. Zij heeft de mogelijkheden en de plicht om zich voor het pand in te zetten. Zolang dat niet gebeurd zullen de krakers blijven terugkomen. De bezetters zijn verbolgen over het feit dat ondanks de vele pogingen die de actievoerders hebben ondernomen om tot een dialoog te komen, de gemeente hier nooit op heeft gereageerd. De krakers hebben een brief aan de burgemeester verstuurd en raadsleden benaderd. Stevenen wij af op de 6e (!) ontruiming, of gaat de gemeente eindelijk haar gezond verstand gebruiken?

De bezetters

 

 

***Einde persbericht***

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over de gechiedenis kunt u kijken op de homepage van het Paard.

http://squat.net/paard

De actievoerders zijn per telefoon of e-mail te bereiken voor meer informatie.

tel: 06-22324738

e-mail: Pvamstel@dds.nl