Links Hoog Rechts
Brief van een arrestant, 23 juli 1999

Vrijdag, 23 juli 1999

Hier een brief aan allen buiten

Ik wil graag, en dat geldt voor ons allemaal denk ik, jullie die ons post gestuurd hebben bedanken voor de steun. En ook diegenen die zo nu en dan de rust in Lelystad komen verstoren, d.m.v. lawaaidemo's. Ik hoorde vandaag van een medegedetineerde dat afgelopen donderdag jullie het lokale nieuws gehaald hebben (en blijkbaar de aanwezige politie ook die jullie weg 'moest' sturen). Sommige lui hier vragen telkens weer of jullie niet nog eens langskomen willen. Lawaaidemo's zijn ook zo ongeveer het spannendste wat hier gebeurt (uiteraard). Iedereen vind ook dat krakers gelijk hebben, en sommigen beloven plechtig te gaan kraken zodra ze buiten zijn. Er wordt bij de buren NN A+C tijdens het luchten een heus spreekuur gedraaid, echt waar.

Ik moet natuurlijk in het bijzonder niet vergeten de nieuwe bezettingsploeg te bedanken. Dat was de grootste opkikker, om afgelopen vrijdag te mogen horen dat jullie het Paard van Aemstel herkraakt hebben. Hoe kunnen we het ooit nog goedmaken?

Ook de stuif-es-in begroeting in de rechtszaal was zeer overweldigend, en vooral goed ingestudeerd. Jammer dat de movies die ze daar vertonen zulke C-films zijn. De uitspraak was ook voorspelbaar, precies waar we rekening mee hielden.

Als je de OvJ mag geloven zijn whiskey's ondanks hun speciale bescherming, niet om naar te gooien, iets om mee te nemen voor de toekomst. Knoop het goed in je oren!! Het pleidooi van deze man was in z'n geheel interessant. Als je goed luisterde hoorde je de de-eskalatie-motieven van de overheid voorbijkomen. (Zo ook de echte reden dat wij vervolgd werden. Nl. kraken mag mits je niet zeurt en op de strepen staat. Alsof de kraakbeweging zo ooit 1976 overleefd zou hebben.) Toch hebben wij gewonnen, de gemeente gaat op z'n bek!

Allemaal nog eens bedankt. Het Paard graast in de wei. Ook al zijn we er nog niet, waar we zijn willen. Alleen door samen vastbesloten & solidair verder te strijden is er een toekomst.

Gezamenlijk is er een toekomst
Stop Zero tolerance nonsense

NN D PI

PS Overigens boeken schijnen ons niet te bereiken. Ook al geen TV alleen radio 538, torture.

Links Hoog Rechts