Links Hoog Rechts

Paard onthoofd

Op Woensdag 18 augustus heeft sloopbedrijf COBOO het paard van amstel ontdaan van z'n schoorstenen. Reden hiervoor is een aanschrijving van Bouw en Woningtoezicht op de eigenaren over het feit dat de schoorstenen op instorten staan en dat deze dan ook verwijderd dienen te worden.

De eigenaren hebben wederom geen gehoor gegeven na aanschrijving. Duidelijk mag dus zijn dat de eigenaren opnieuw aantonen niets met het pand voor te hebben. Hiermee nog maar eens te benadrukken wat het belang van aankoop of onteigening van het pand is..De verwijderde schoorstenen vormde een direkt gevaar voor het pand en omwonenden. Bij een fikse storm zou er een realistische kans op ongelukken zijn geweest.

De werkzaamheden die nu op last van de gemeente Amsterdam uitgevoerd zijn, zijn dus strikt noodzakelijk te noemen. Deze keer heeft Bouw en Woningtoezicht ten opzichten van de krakers een deescalerend beleid gevoerd.

De krakers kregen een dag voor de werkzaamheden een brief onder de deur geschoven, met daar in de mededeling wanneer er exact gewerkt zou gaan worden en door wie. Ook werd er om hun medewetrking gevraagd. In het belang van het pand en de omgeving is er door de krakers geen protest tegen deze sloop werkzaamheden gevoerd. De monumentale stalen schoorsteen verankeringen zijn in het pand opgeslagen.

De stenen van de schoorstenen zijn helaas niet meer te redden en zijn door het sloopbedrijf afgevoerd

RED HET PAARD VOOR HET VERGAAT !!