Links Hoog Rechts
Surf naar het Wonenplein


25-08-1999   redactie wonenplein
AMSTERDAMSE KAMERWERFCAMPAGNE START MET KAMERLOTING
Op 26 augustus start de kamerwerfcampagne van de drie niet commerciële kamerbemiddelingsbureaus in Amsterdam. Vanaf 11.00 uur wordt informatie gegeven over alle woonvormen in Amsterdam en om 13.00 en 13.30 uur vindt een openbare loting van kamers plaats voor het PAARD VAN AMSTEL. Het aantal kamers dat dit jaar via de niet commerciële kamerbureaus kon worden aangeboden is ongeveer 20 % van het aanbod van vorig jaar. Met de actie voor het Paard van Amstel willen de kamerbureaus pleiten voor meer structurele oplossingen voor de woningnood voor jongeren.In Amsterdam zijn drie niet commerciële kamerbureaus actief: bij het Amsterdams Steunpunt Wonen, ASVA studentenunie en de SRVU. Zij zijn voor nieuwe studenten een belangrijke bemiddelaar van fatsoenlijke kamer voor een normale prijs. Voor reguliere kamerverhuur door woningcorporaties be-staan lange wachttijden: 1 jaar voor een kamer in Noord, Diemen of Amstelveen en 3-4 jaar voor een kamer in het centrum.
Verder worden er nog kamers aangeboden via commerciële kamerbemiddelingsbureaus. Maar deze zijn in de praktijk vaak duur en soms onbetrouwbaar.
Bij de Stedelijke Woningdienst kunnen studenten een lijst opvragen van kamerbureaus die een keurmerk hebben en volgens een gedragscode kamers bemiddelen.

Via de actie bij het Paard van Amstel willen de kamerbureaus pleiten voor een meer structurele oplossing voor de woningnood onder jongeren. Daarbij stellen ze voor om leegstaande bedrijfruimte te verbouwen tot woonruimte voor jongeren, moeilijk verhuurbare woningen kamergewijs te verhuren aan jongeren en panden te verbouwen tot jongerenwoonruimte.

Naar nieuwsoverzicht van het wonenplein
Links Hoog Rechts